Prof Jan Verkade

Professor Jan Verkade is voortgekomen uit een samenwerkingsverband tussen Jan Kortie en Johan van Genechten. Geheel in lijn met de filosofie van Jan Kortie dat “iedereen kan zingen en daar plezier aan beleven” geeft Johan van Genechten gestalte aan Professor Jan Verkade, hoogleraar Communicatiewetenschappen.

 

De zaal maakt hierbij kennis met een vriendelijke hoogleraar, die op lichtvoetige, geestige maar niettemin geloofwaardige wijze ingaat op de thematiek die aan de orde is. Gaandeweg komen er meer en meer wonderlijke elementen in de lezing. De gepresenteerde 'statistieken' vertonen bijvoorbeeld regelmatig het woord 'zingen'.
De meeste aanwezigen begrijpen geleidelijk wel dat er gezongen zal gaan worden. En als ze dan via een aantal eenvoudige en vrolijk makende oefeningen tot geluid maken en zingen worden verleid, dan vinden ze dat nog leuk ook. En dan voelt het niet eens aan als gedwongen, maar eerder als spontaan. Dat culmineert in een voor de gelegenheid geschreven lied, op een bekende melodie, dat door de zaal uit volle borst wordt gezongen. En zelfs daarna is nog niet iedereen ervan overtuigd dat het wetenschappelijk kaliber van deze hoogleraar twijfelachtig is.

 

Voor meer informatie zie ook www.jankortie.nl